Jer vredi da je imate

AIK Banka Platna Super Kartica menja sve Vaše kartice. U istoj kartici se nalaze i platna kartica i Super Kartica za sakupljanje bodova i ostvarivanje pogodnosti prilikom kupovine kod partnera programa. Ukoliko plaćate Platnom Super Karticom možete da sakupite i do četiri puta više bodova za plaćanje u mreži partnera. Sakupljajte bodove i za kupovinu izvan Super Kartica programa, kako u zemlji tako i u inostranstvu – pri svakom plaćanju ostvarićete uštedu od 0,5% koja će vam se vratiti kroz osvojene bodove na kraju obračunskog perioda ukoliko pređete definisani prag za nagrađivanje kod AIK Banke.

Prednosti Platne Super Kartice

Jedna kartica Vam omogućava i plaćanje i sakupljanje bodova.
Plaćajte na odloženo do 45 dana.*

Plaćajte na do 12 rata u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama.**

Podižite gotovinu na rate na svim bankomatima sa oznakom MasterCard.***

Osvojite i do 4 puta više bodova u mreži Super Kartica partnera.

Kupujte na rate i na ostalim prodajnim mestima u zemlji.****

* Plaćanje na odloženo funkcioniše kalendarski. Ukoliko ste izvršili kupovinu prvog dana u mesecu, imate na raspolaganju 45 dana za odloženo plaćanje, a ukoliko izvršite kupovinu na primer desetog dana u mesecu, imate 35 dana. Datum do kog treba platiti zaduženje iz prethodnog meseca je 15. dan tekućeg meseca.
** Ne odnosi se na IDEA internet prodavnicu. Kada plaćate u IDEA, RODA ili Mercator prodajnim objektima visina mesečne rate ne može biti manja od 1000 RSD.
*** Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa tarifnikom AIK Banke.
**** Naknada za kupovinu na rate iznosi 5% od iznosa transakcije (min. 400 RSD) i naplaćuje se jednokratno uz prvu ratu.

Razlike između Super Kartice i Platne Super Kartice

Program lojalnosti i nagrađaivanja
Sakupljanje bodova Kod partnera programa Kod partnera programa i van njega
Beskontakno plaćanje
Odloženo plaćanje i plaćanje na rate
Limit u skladu s Vašim potrebama
Osiguranje po izboru
Mesečna članarina 0 dinara 199 dinara *

* Ukoliko postanete korisnik AIK Banka "Start Plus paket" tekućeg računa, ne plaćate mesečno održavanje platne Super Kartice!

Dodatne pogodnosti

Izaberite Platnu Super Karticu i ona će Vam omogućiti da do kraja obračunskog perioda sakupite i do tri puta više bodova u IDEA prodavnicama. Pored toga, za plaćanje Platnom Super Karticom u objektima RODA i Mercator dobijate četiri puta više bodova.

Idea, Roda, MercatorNa svakih 99 dinara 1 bod 3/4 boda*
DDORNa svakih 100 dinara (Kasko osiguranje na svakih 300 dinara) 1 bod 3 bodaza proizvode iz prve grupe **
DDORNa svakih 50 dinara 1 bod 2 bodaza proizvode iz druge grupe **

Prikazani bodovi za Platnu Super Karticu važe samo ukoliko se i plaćanje izvrši Platnom Super Karticom.

* AIK Banka dodeljuje 1 bod na 99 dinara potrošnje Platnom Super Karticom u IDEA objektima, a IDEA još 2 boda na 99 dinara, dok u RODA/Mercator objektima i AIK Banka i RODA/Mercator dodeljuju po 2 boda na 99 dinara, i tako predstavljene transakcije i bodove (po partneru) ćete videti na svom nalogu.

** DDOR: Prva grupa osiguravajućih proizvoda: Obavezno osiguranje od autoodgovornosti, Paketi uz osiguranje autoodgovornosti, kasko osiguranje, mini kasko, osiguranje imovine, Moja kućica. AIK Banka dodeljuje 2 boda, a DDOR dodeljuje 1 bod.

** DDOR: Druga grupa osiguravajućih proizvoda: osiguranje dece, učenika i studenata od nezgode, Pomoć na putu, 24h hitne kućne popravke, Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, Putno zdravstveno osiguranje. AIK Banka i DDOR dodeljuju po 1 bod.

Bodovi se ne obračunavaju prilikom kupovine usluga (ENP, Western Union, tickets.rs, City express, Cvećara online, Ipay i Paysafe card, AMSS članska kartica, gift kartica), štampe, duvanskih proizvoda, kao i povremenih promotivnih aktivnosti (poput sličica, albuma za sličice i artikala na specijalnim akcijama). Više informacija možete dobiti na prodajnom mestu.

Bodovi za plaćanje Platnom Super Karticom se ne dodeljuju za iznose manje od 150 RSD

Prilikom kupovine na rate u objektima IDEA, RODA i Mercator prodavnicama, za plaćanje Platnom Super Karticom bodovi koje dodeljuje AIK Banka se obračunavaju po navedenom mehanizmu na iznos prve rate.

Za transakcije Platnom Super Karticom izvršene na šalterima banaka i pošta, kao i za podizanje gotovine na bankomatima bilo koje banke, ne dodeljuju se bodovi.

Ukoliko svoju Platnu Super Karticu priložite samo za sakupljanje bodova, ne i za plaćanje, bodovi će biti obračunati po utvrđenom mehanizmu od svih partnera osim od partnera AIK Banka.

Prilikom plaćanja Platnom Super Karticom, bodovi od strane AIK Banke biće pripisani na Vaš nalog u roku od 7 radnih dana od datuma obrade transakcije, a najkasnije do kraja aktuelnog obračunskog perioda.Bodovanje važi do kraja obračunskog perioda.Ukoliko pređete prag za nagrađivanje, bodove za kupovinu možete koristiti direktno s Vaše Super Kartice.

Uslovi prilikom plaćanja na rate na POS terminalima U MREŽI PARTNERA -  IDEA, RODA i Mercator

  1. Sami birate broj rata na POS terminalu na prodajnom mestu za svaku pojedinačnu kupovinu
  2. Pre plaćanja Vašom Platnom Super Karticom naglasite prodajnom osoblju da želite da platite na rate
  3. Odaberite željeni broj rata, u rasponu od 2 do 12
  4. Kada plaćate u IDEA, RODA ili Mercator prodajnim objektima visina mesečne rate ne može biti manja od 1000 RSD
  5. Potvrdite Vašu transakciju unosom PIN-a

Program podele na rate Platnom Super Karticom u mreži Mercator-S se odnosi samo na transakcije izvršene u fizičkim prodajnim objektima trgovca, plaćanjem platnom karticom na EFT POS terminalu. Transakcije kod Trgovca, a realizovane su prilikom naplate na kućnom pragu na prenosnim EFT POS terminalima za robu poručenu u web shop-u/IDEA online, nisu uključene u pomenuti model podele na rate.
U tom slučaju, transakcija se uključuje u revolving model otplate ili se primenjuje program plaćanja na rate van mreže partnera (uz 5% naknade), ukoliko klijent ima ugovorenu ovu opciju.
Klijent ukoliko ne želi podelu prema ugovorenom modelu podele na rate Platnom Super Karticom van mreže partnera, može pozvati Kontakt centar AIK banke, broj telefona 0800 10 10 15, po izvršenoj transakciji a do kraja istog dana (ponedeljak - subota 08-22h; nedelja 09-19h) i tražiti da se predmetna transakcija ne podeli na rate.


Mogućnost da posebno ugovorite podelu na rate za kupovinu VAN MREŽE PARTNERA i podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu i do 12 rata

Kupovine u zemlji i inostranstvu u vrednostima višim od 4.000 dinara, uključujući i podizanje gotovine*, možete podeliti na 3, 6 ili 12 mesečnih rata, i to kroz preporučeni program rata:

  • Na 3 mesečne rate za iznose od 4.000 do 7.999 dinara
  • Na 6 mesečnih rata za iznose od 8.000 do 17.999 dinara
  • Na 12 mesečnih rata za iznose preko 18.000 dinara

*Transakcije izvršene u inostranstvu se konvertuju u dinare po prodajnom kursu AIK Banke na dan zaduženja. Za plaćanje na rate naplaćuje se jednokratna provizija u visini od 5% iznosa transakcije, a minimalni iznos je 400 dinara. Provizija se naplaćuje uz prvu ratu. Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa tarifnikom AIK Banke.

PayPass beskontaktno plaćanje

Platna Super Kartica koristi tehnologiju beskontaktnog plaćanja PayPass. Ova tehnologija Vam omogućuje brzo i jednostavno plaćanje prinošenjem kartice označenom PayPass čitaču na prodajnim mestima.


*Za iznose do 4.000 dinara nećete morati da unesete svoj PIN, dok ste za veće iznose iz bezbednosnih razloga u obavezi da unesete i svoj PIN pored prinošenja kartice čitaču.


Platna Super Kartica se izdaje od strane AIK Banka a.d. Beograd pod licencom Mastercard International i na njen zahtev mora biti vraćena. Nestanak ili gubitak kartice prijavite najbližoj banci.
Kako postati korisnik?

Platna Super Kartica se trenutno samo reizdaje

Platna Super Kartica se trenutno samo reizdaje za već postojeće korisnike.