Vi ste ovde: Naslovna Platna Super Kartica

Platna Super Kartica

Platna Super Kartica - 12 rata

Pogodnosti platne Super Kartice!

Platna Super Kartica Vam sada omogućava da plaćate do 12 rata bez kamate i naknade u IDEA, RODA, Mercator, Intersport prodavnicama.*

Za sve transakcije plaćene platnom Super Karticom uvećani bodovi kod partnera programa biće obračunati i vidljivi na kraju obračunskog perioda.

* Važi od 7.12.2015, a najkraće do 31.7.2017. godine. Ne odnosi se na IDEA internet prodavnicu.

Prijavi se odmah
Ovde možete preuzeti obrazac administrativne zabrane

 
Super Kartica
Platna Super Kartica
Program lojalnosti i nagrađivanja
Sakupljanje bodova Kod partnera programa Kod partnera programa i van njega
Beskontaktno plaćanje
Odloženo plaćanje i plaćanje na rate
Limit u skladu sa Vašim potrebama
Osiguranje po izboru
Mesečna članarina O dinara 199 dinara *

* Ukoliko postanete korisnik "Jednostavno" ili "Super Račun" paketa tekućeg računa Sberbanke, ne plaćate mesečno održavanje platne Super Kartice!


Izaberite platnu Super Karticu i ona će Vam omogućiti da do 31.07.2017. sakupite i do tri puta više bodova. Pored toga, za plaćanje platnom Super Karticom u objektima RODA i Mercator, kao i za plaćanje BMB 95 i Euro Dizel na NIS i Gazprom benzinskim stanicama, dobijate četiri puta više bodova.

Super Kartica
Platna Super Kartica
IDEA

na svakih 70 dinara
1bod 3boda *
Mercator Roda

na svakih 100 dinara

* Važi i za Intersport
1bod 4boda *
NIS
Gazprom

na svaki 1 litar goriva
1bod 4boda za BMB95, Euro Dizel **
2boda 5bodova za Ultra D, BMB98,
G Drive i G Drive Dizel **
NIS
Gazprom

na svakih 150 dinara ****
3boda 8bodova za dodatni asortiman **
DDOR
na svakih 100 dinara
1bod 3boda za proizvode iz prve grupe ***
DDOR
na svakih 50 dinara
1boda 2boda za proizvode iz druge grupe ***
Prikazani bodovi za platnu Super Karticu važe samo ukoliko se i plaćanje izvrši platnom Super Karticom * Sberbanka dodeljuje 1 bod na 70 dinara potrošnje platnom Super Karticom u IDEA objektima, a IDEA još 2 boda na 70 dinara, dok u RODA/Mercator objektima i Sberbanka i RODA/Mercator dodeljuju po 2 boda na 100 dinara, i tako predstavljene transakcije i bodove (po partneru) ćete videti na svom nalogu ** Sberbanka na NIS prodajnim mestima uvek dodeljuje 2 boda na 150 dinara potrošnje platnom Super Karticom i ovaj način obračuna se odnosi na sve vrste goriva, uključujući i plin, kao i na dodatni asortiman. Ostatak bodova dodeljuje NIS i to:
 • 1 bod na svaki 1 litar u slučaju kupovineTNG autogasa i ulja za loženje
 • 2 boda na svaki 1 litar u slučaju kupovine BMB95 i Euro dizel-a
 • 3 boda na svaki 1 litar u slučaju kupovine BMB98, dizela Ultra D, G Drive i G Drive Dizel
 • 6 bodova na svakih 150 dinara u slučaju kupovine artikala iz dodatnog asortimana
*** DDOR: Prva grupa osiguravajućih proizvoda: Obavezno osiguranje od autoodgovornosti, Paketi uz osiguranje autoodgovornosti, kasko osiguranje, mini kasko, osiguranje imovine, osiguranje poljoprivrede *** DDOR: Druga grupa osiguravajućih proizvoda: osiguranje dece, učenika i studenata od nezgode, Pomoć na putu, Moja kućica i 24h hitne kućne popravke, Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, Putno zdravstveno osiguranje **** Bodovi za plaćanje platnom SuperKarticom se ne dodeljuju za iznose manje od 150RSD

Prilikom kupovine na rate u objektima IDEA, RODA, Mercator, Intersport prodavnicama, za plaćanje platnom SuperKarticom bodovi koje dodeljuje Sberbank se obračunavaju po navedenom mehanizmu na iznos prve rate.

Za transakcije platnom SuperKarticom izvršene na šalterima banaka i pošta, kao i za podizanje gotovine na bankomatima bilo koje banke, ne dodeljuju se bodovi.

Ukoliko svoju Platnu Super Karticu priložite samo za sakupljanje bodova, ne i za plaćanje, bodovi će biti obračunati po utvrđenom mehanizmu od svih partnera osim od partnera Sberbank.

U slučaju da se evidentiranje bodova i plaćanje obavlja Platnom Super Karticom, bodovi se obračunavaju po gore navedenom mehanizmu.

Bodovanje važi do 31.07.2017. Da bi kupac dobio bonove za kupovinu na kućnu adresu potrebno je da pređe prag za nagrađivanje kod barem jednog od partnera programa.


Platna Super Kartica omogućiće Vam da:

 • Plaćate do 12 rata bez kamate i naknade u IDEA, RODA, Mercator, Intersport prodavnicama. Vi birate broj rata na POS terminalu za svaku pojedinačnu kupovinu u objektu! Minimalni iznos mesečne rate je 1.000 RSD. *
 • Kupujete na 3, 6 ili 12 rata bez kamate na svim ostalim prodajnim mestima u zemlji**
 • Odloženo plaćate i podižete gotovinu do 45 dana bez kamate na preko 32 miliona prodajnih mesta i bankomata sa oznakom Mastercard
 • Osvajate bodove i za kupovinu van programa nagrađivanja, i to kako u zemlji tako i u inostranstvu – pri svakom plaćanju ostvarićete uštedu od 0,5% koja će Vam se vratiti na kraju obračunskog perioda, ukoliko pređete definisani prag kod Sberbank.

* Važi od 7.12.2015, a najkraće do 31.7.2017. godine. Ne odnosi se na IDEA internet prodavnicu.
** Naknada za kupovinu na rate iznosi 5% od iznosa transakcije (min. 400 RSD) i naplaćuje se jednokratno uz prvu ratu.


Kupovina na rate u Mercator S objektima

Kao korisnik platne Super Kartice imate mogućnost plaćanja do 12 rata bez kamate i naknade kod partnera Mercator S. Prilikom kupovine na rate u objektima Mercator S grupe (IDEA, RODA, Mercator, Intersport prodavnicama), sami birate broj rata na POS terminalu na prodajnom mestu, sledeći tri jednostavna koraka:

 1. Pre plaćanja Vašom platnom Super Karticom naglasite prodajnom osoblju da želite da platite na rate
 2. Navedite željeni broj rata, u rasponu od 2 do 12, uz uslov da visina rate ne može biti manja od 1000 dinara
 3. Potvrdite Vašu transakciju unosom PIN-a

Ukoliko na prodajnom mestu niste podelili transakciju na rate, molimo Vas da isto prijavite zaposlenom na tom prodajnom mestu ili putem Call centra 0800 301 300. Da biste mogli da plaćate i podižete gotovinu na 3, 6 ili 12 rata i na drugim prodajnim mestima (van Mercator S), ugovorite plaćanje na rate uz preporučeni program rata, podnošenjem zahteva u najbližoj Sberbank ekspozituri.


Sigurni u svakom trenutku

Obezbeđujemo Vam i mogućnost da uz platnu Super Karticu budete i osigurani:

 • “Sigurna otplata” - osiguranje otplate u slučaju nenamernog gubitka zaposlenja, nesolventnosti zakonskih naslednika, bolovanja, težih bolesti i invaliditeta. Osigurani ste tokom celog roka važenja kartice, a mesečnu naknadu od 0.69% od ostatka duga plaćate samo ukoliko imate dug po kartici.

Primer: ostatak duga iznosi 20.000 dinara, mesečna naknada iznosi 138 dinara.


PayPass beskontaktno plaćanje

Platna Super Kartica koristi tehnologiju beskontaktnog plaćanja PayPass. Ova tehnologija Vam omogućuje brzo i jednostavno plaćanje prinošenjem kartice označenom PayPass čitaču na prodajnim mestima.

*Za iznose do 1500 dinara nećete morati da unesete svoj PIN, dok ste za veće iznose iz bezbednosnih razloga u obavezi da unesete i svoj PIN pored prinošenja kartice čitaču.


Pravila programa, obračunski periodi i pragovi su isti kao za osnovnu Super Karticu.

Prijavi se odmah

Platna Super Kartica se izdaje od strane Sberbank Srbija a.d. Beograd pod licencom Mastercard International i na njen zahtev mora biti vraćena. Nestanak ili gubitak kartice prijavite najbližoj banci.