O nama

O programu

Kako mogu da dobijem Super Karticu?

Super Karticu možete dobiti brzo, lako i jednostavno! Dovoljno je da preuzmete Super Kartica mobilnu aplikaciju sa Play Store-a ili App Store-a, popunite pristupnicu i odmah Vam je na raspolaganju digitalna kartica. U program se možete registrovati i putem Super Kartica sajta ili popunjavanjem papirne pristupnice na prodajnim mestima naših partnera.

Kako mogu da se učlanim u program Super Kartice preko mobilne aplikacije?
Preuzmite Android ili iOS Super Kartica mobilnu aplikaciju potpuno besplatno. Učlanite se popunjavanjem formulara za učlanjenje. Član programa Super Kartice postajete kada upišete sve minimum obavezne podatke i potpisom potvrdite saglasnost sa pravilima programa. Prilikom učlanjenja putem sajta ili aplikacije potrebno je popuniti sva polja označena zvezdicom budući da su ona obavezna za unos. Podaci koji nisu označeni zvezdicom nisu obavezni, ali mogu biti značajni kako bi partneri programa što bolje prilagodili ponudu Vama i Vašoj porodici.
Kako mogu da sakupljam bodove?
Bodove na kartici sakupljate tako što Super Karticu provučete na kasi svaki put kada kupujete u IDEA ili Roda ili Mercator prodavnicama ili ako koristite proizvode AIK Banke u skladu sa aktuelnom ponudom ili svakom kupovinom novih polisa ili obnovom osiguranja u DDOR-u Novi Sad. Bodove možete sakupljati i koristeći platnu Super Karticu kod partnera programa, kao i pri ostalim kupovinama u skladu sa mehanizmom bodovanja partnera AIK Banka.
Gde mogu da iskoristim bodove?

Po završetku obračunskog perioda, Super Kartica će Vas obavestiti od kada možete koristiti sakupljene bodove za umanjenje računa kod partnera Idea, Roda, Mercator i DDOR. Stanje preostalih bodova za iskorišćenje možete proveravati putem besplatnog call centra 0800 301 300, na sajtu www.superkartica.rs, putem mobilne aplikacije Super Kartice ili na nefiskalnom isečku koji dobijate uz račun u Idei, Rodi i Mercatoru.

Odjavio/la sam se sa Viber, SMS ili Newsletter poruke. Kako mogu opet da se prijavim?

Da biste opet dobijali personalizovane Viber, SMS i email poruke, usklađene sa Vašim navikama kupovine, potrebno je da nam se obratite na info@superkartica.rs ili putem telefona 0800 301 300.

Kako mogu da iskoristim sakupljene bodove sa svoje Super Kartice?

Sakupljene bodove možete koristiti jednostavnim provlačenjem Super Kartice u Idei, Rodi, Mercatoru ili u DDOR filijalama. Napomenite prodavcu da želite da iskoristite bodove sa Super Kartice za umanjenje dela računa, osim za duvanske proizvode, štampu i usluge parkinga. Za deo računa koji je umanjen na osnovu sakupljenih bodova ne dobijate nove bodove. Rok za iskorišćenje bodova je do kraja obračunskog perioda u kome ste obavešteni o njima.

Koliko traje obračunski period?
U toku godine postoje 4 obračunska perioda. Obračunski periodi traju 3 meseca, a počinju a počinju 1. februara, 1. maja, 1. avgusta, 1. novembra svake godine.
Kako mogu proveriti stanje svojih bodova?
Ukupan broj bodova koji ste ostvarili u tekućem obračunskom periodu možete saznati proverom na Super Kartica mobilnoj aplikaciji ili u svakom trenutku pozivom besplatnog Call centra 0800 301 300 ili jednostavno kliknite ovde.
Da li je članstvo u program Super Kartice besplatno?
Da, u program Super Kartice se možete učlaniti potpuno besplatno.
Mogu li da sakupljam bodove sa članovima svoje porodice?
Ukoliko želite da sakupljate bodove sa članovima svoje porodice potrebno je da se članovi Vaše porodice, koji žele da sakupljaju bodove, lično uključe u program Super Kartice, što mogu da učine putem mobilne aplikacije ili pristupnice ili internet stranice. Pozivom na besplatni Call centar 0800 301 300 mogu da dobiju sve potrebne informacije. Takođe, ako ste član programa Super Kartice i glavni korisnik kartice možete da naručite i priveske za ključeve. Priveske možete da podelite članovima svoje porodice i da na taj način zajednički sakupljate bodove, i ostvarite još više novčanih bonova za kupovinu.
Mogu li da promenim svoje lične podatke?
U svakom trenutku svoje lične podatke možete promeniti na našoj internet stranici ili putem mobilne aplikacije Super Kartice. Dodatne informacije u vezi sa promenom podataka možete dobiti pozivom na na besplatni Call centar 0800 301 300.
Kako mogu da dam delimičnu saglasnost za obradu svojih podataka?
Za davanje delimične saglasnosti za obradu Vaših podataka, dovoljno je da isto naznačite prilikom popunjavanja Vaše pristupnice.
Ukoliko želite da Vas Super Kartica informiše o novostima u programu, ponudama svojih partnera ili poziva na učestvovanje u istraživanjima, molimo Vas da to označite u rubrici "Dodatni podaci".

O Super Kartici

Koliko je potrebno da se obrade podaci sa pristupnice?
Ako ste ispunili pristupnicu na prodajnom mestu, Vaši podaci su poslati u Super Karticu i obrađuju se. Za obradu podataka sa pristupnice potrebno je dvadesetak dana. Dok se ne obrade Vaši podaci, niste u mogućnosti da se prijavite putem interneta, odnosno da proveravate svoje bodovno stanje putem interneta. Ukoliko želite već danas da proverite svoje bodovno stanje možete se učlaniti putem interneta ili mobilne aplikacije, ali ne zaboravite da unesete broj Super Kartice koji ste dobili prilikom popunjavanja papirne pristupnice.
Izgubio/la sam svoju Super Karticu. Šta da radim?
Pozovite nas na besplatni Call centar 0800 301 300 ili nam pišite na info@superkartica.rs. U međuvremenu, možete instalirati našu mobilnu aplikaciju i koristiti digitalnu Super Karticu. Ukoliko instalirate Super Kartica mobilnu aplikaciju potrebno je da unesete broj Super Kartice koju ste koristili. Ukoliko Vam je potrebna pomoć, kontaktirajte naš call centar.
Na koji način da dobijem novu karticu/priveske ukoliko su mi se oštetili?
Ukoliko su Vam se privesci ili kartica oštetili kontaktirajte nas na besplatni Call centar 0800 301 300 ili putem mail –a info@superkartica.rs i mi ćemo za Vas izraditi nove i poslati ih na Vašu kućnu adresu.

O Platnoj Super Kartici

Da li lična Super Kartica više ne važi?
Lična plastična Super Kartica važi i dalje, možete nastaviti da sakupljate bodove sa njom, ali sa novom platnom Super Karticom možete da sakupite i do 3 puta više bodova. Broj Super Kartice Vam ostaje isti i na novoj platnoj Super Kartici, tako da se svi bodovi sabiraju na istom računu Super Kartice.
Da li treba platu da prebacim u AIK Banku?
Ne, nije neophodno. Naravno, ukoliko primate zaradu preko tekućeg računa u AIK Banci, imate povoljnije uslove za korišćenje platne Super Kartice - bez troška mesečnog održavanja kartice koji je inače 199 dinara.
Kako se plaćaju računi, odnosno da li mesečne obaveze mogu da se plate i bez dolaska u banku?
Na kraju meseca, nakon obrade, svaki korisnik kartice dobija izvod (putem pošte ili na e-mail) sa listom transakcija, iznosom za uplatu i instrukcijama kako da izvrši plaćanje (uplatu je moguće izvršiti na šalteru AIK Banke, druge banke, pošte i na info pultevima u određenim Roda, Mercator i IDEA prodavnicama čiji spisak možete videti ovde).
Kolika je kamata?
Kamata (mesečna) je 2,40%.
Ukoliko sve svoje dospele obaveze (mesečna potrošnja + dospele rate) izmirite u celosti u roku naznačenom na mesečnom izvodu, kamata Vam neće biti naplaćena. Ukoliko se odlučite da izmirite deo dospelih obaveza - minimum je 5% od ukupnog duga (min. 500 RSD) ali možete sami da definišete iznos otplate - tada svoju platnu Super Karticu koristite kao revolving kreditnu karticu i kamata će Vam biti naplaćena na ostatak duga.
Da li mogu odmah da podignem novac u okviru kreditnog limita?
Kreditna kartica (tj. platna Super Kartica) nije namenjena podizanju gotovine, već plaćanju roba i usluga u zemlji i svetu, naročito u mreži partnera, jer na taj način korisnik dobija benefite odnosno bodove u programu lojalnosti. Za plaćanje u mreži partnera korisnik kartice dobija i do 3 puta više bodova na svojoj Super Kartici nego što je slučaj sa običnom Super Karticom. Naravno, svaki korisnik može podići gotovinu na bankomatu uz plaćanje provizije od 3% (min 200rsd), ali za podizanje gotovine se ne dobijaju bodovi na Super Kartici.
Da li istovremeno mogu da se koriste i platna i obična Super Kartica?
Ukoliko su obična i platna Super Kartica označene istim brojem, bodovi sa obe kartice evidentiraju se na isti račun. Ukoliko se brojevi razlikuju, potrebno je da korisnik poveže dve kartice pozivom na besplatni Call centar Super Kartice.
Da li mogu da koristim platnu Super Karticu samo za sakupljanje bodova?
Da. Platna Super Kartica može da se koristi samo za sakupljanje bodova. Mogućnost plaćanja je samo još jedna dodatna pogodnost koju kupac može da iskoristi ukoliko aktivira karticu u AIK Banka filijali. Uvećani bodovi (do 3 puta više bodova) se ostvaruju samo u slučaju plaćanja ovom karticom.
Kako da kupujem na rate u Mercator S objektima?
Prilikom kupovine na rate u objektima Mercator S grupe (IDEA, RODA i Mercator prodavnicama), sami birate broj rata na POS terminalu na prodajnom mestu, sledeći tri jednostavna koraka:
1. Pre plaćanja Vašom platnom Super Karticom naglasite prodajnom osoblju da želite da platite na rate
2. Navedite željeni broj rata, u rasponu od 2 do 12, uz uslov da visina rate ne može biti manja od 1000 dinara
3. Potvrdite Vašu transakciju unosom PIN-a
Ukoliko u nekom od objekata Mercator S grupe niste podelili transakciju na rate, molimo Vas da isto prijavite zaposlenom na tom prodajnom mestu ili putem Call centra 0800 301 300. Da biste mogli da plaćate i podižete gotovinu na 3, 6 ili 12 rata i na drugim prodajnim mestima (van Mercator S), ugovorite plaćanje na rate uz preporučeni program rata, podnošenjem zahteva u najbližoj AIK Banka filijali.Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije:

Pitanja Email Besplatni info telefon 0800 301 300

Prijavite se na svoj korisnički nalog ili se učlanite u program

Imam karticu Želim karticu